Norge

Vårt grannland Norge ligger i den västra delen av den skandinaviska halvön och sträcker sig cirka 1770 kilometer från Nordsjön längs Norska havet till mer än 483 kilometer norr om Polcirkeln, vilket gör Norge till det nordligaste landet i Europa. Nästan 70% av Norge är obeboeligt och täckt av berg, glaciärer, myrar och vattendrag. Hundratals djupa fjordar som skär in i kusten ge Norge en total havskust på mer än 19312 kilometer. Galdhø på 2469 meters höjd är Norges högsta punkt och Glomma är den viktigaste floden på 598 kilometer.

1980 började dessa valsafaris från Andenes i kombination med forskning och utbildning. Valcentret inrättades 1988 och är beläget i ett gammalt fiskberedningslager vid hamnen. Kaskelotvalen är den vanligaste valarten här i Andenes. Kaskeloten påträffas vid 95% av alla turer. Andra valar som kan ses under turerna är späckhuggare, vikval, grindval, tumlare och knölval.
Entabeni ligger i "Waterberg Biosphere", ett UNESCO-ackrediterat världsarv i den makalösa Waterberg regionen. Mindre än tre timmars körning norr om Johannesburg, ligger detta 22000 hektar stora malaria fria reservatet. Entabi ståtar med fem ekosystem och är den perfekta platsen för en safarisemester i Sydafrika. Skild från den nedre platå med 600 meter höga klippor.
safariguiden.se 2009