Om Afrika

Afrika är världens näst största och näst mest folkrika kontinent efter Asien. Den totala landytan är cirka trettio miljoner kvadratkilometer och omfattar 6% av jordens totala yta. Cirka en miljard människor bor här, vilket utgör nästan femton procent av världens befolkning. Kontinenten omges av Medelhavet i norr, Suezkanalen och Röda havet i nordost, den Indiska oceanen till sydost och Atlanten i väster. Kontinenten afrika innefattar 53 länder inklusive Madagaskar och de ögrupper som hänger samman med kontinenten, då ej räknat de omtvistade territorium i västsahara.

 Klimatet i Afrika varierar från tropiskt till subarktiska på sin högsta toppar. Den norra halvan är främst öken, medan den centrala och södra delen innehåller både savanner och mycket tät djungel. Däremellan finns en konvergens där med växtlighet som sahel och stepp dominerar.

Afrika ståtar med kanske världens största vilda djurpopulationer och mångfald, med vilda populationer av stora rovdjur (såsom lejon, hyenor och geparder) och växtätare (t.ex. bufflar, hjortar, elefanter, kameler och giraffer) som sträcker sig fritt på främst öppna icke-privata slätter. Det är också hemvist för en mängd djungelvarelser som ormar och primater, samt krokodiler och groddjur.

Entabeni ligger i "Waterberg Biosphere", ett UNESCO-ackrediterat världsarv i den makalösa Waterberg regionen. Mindre än tre timmars körning norr om Johannesburg, ligger detta 22000 hektar stora malaria fria reservatet. Entabi ståtar med fem ekosystem och är den perfekta platsen för en safarisemester i Sydafrika. Skild från den nedre platå med 600 meter höga klippor.
safariguiden.se 2009